GROENER BOUWEN IN FRIESLAND

 
2011-06-01

Op een prachtlocatie in Leeuwarden, bij één van de pioniers van duurzaam bouwen organiseert SusAr op dinsdag 27 September 2011 haar 3e lezingenreeks: GROENER BOUWEN IN FRYSLÂN

Dhr. Bouwe de Boer, energiecoördinator gemeente Leeuwarden zal laten zien wat de stand van zaken is in Leeuwarden en omgeving, als het gaat om duurzaamheid en komende projecten in de nabije toekomst. 

De tweede lezing deze dag wordt gehouden door Douwe Faber van Ekwadraat, architect van de duurzame keten en schrijver van het boek 'Groene Parels'. Douwe Faber is professioneel betrokken bij diverse duurzame energie projecten, welke onderscheidend zijn in hun ambitie.
 
Living Foods, Timo Ter Voort, heeft in verschillende uithoeken van de wereld ervaring met bijzondere teeltmethodes. Hoe bijvoorbeeld in een droog en onvruchtbaar gebied in een aantal dagen een gewas te kweken wat dient als diervoer. En hoe groentes en aardappelen te kweken terwijl water schaars is.

Vierde en slotlezing wordt verzorgd door Hans Achterbosch over het ontwerpen en realiseren van twee houten verkeersbruggen van de 'nieuwe' houtsoort Accoya, een  geacetyleerde soort houtjk maakt. Behalve bruggen is Achterbosch Architectuur is met name actief in het ontwerpen en realiseren van gebouwen met visie en passie voor duurzaamheid.

Ook zijn er twee rondleidingen georganiseerd. Als pionier op het vlak van duurzaam bouwen heeft in het Van Hall Instituut een schat aan ervaringen opgebouwd en daar valt veel van te leren. Afsluitend op het programma kunnen de bruggen in Sneek worden bezocht. Een indrukwekkend beeld van duurzame infra.

Bij elk seminar van SusAr wordt ook een mini-expo van duurzame bouwproducten georganiseerd. Benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen, schrijf je in:


http://www.susar.nl/nl/programma/groener-bouwen-in-friesland

 

 

Wilt u onze dagelijkse krant ontvangen, abonneert u zich dan op 'Duurzame Architectuur & Agricultuur'. U kunt zich abonneren door op de voorpagina van de krant te klikken op de knop [Subscribe]