joint space with light and vision

 

Project

Living together, with your own space and with similar folk.

You would like to live together, also alone and with each other. You find your building plot, together, for each other and start your project. Together you are a force, with and for each other.

A group of over 60’s, around the kitchen table, come up with the idea to build something collectively. In such a way as to both maintain privacy and grow old together with dignity. The key elements: stimulate each other, attain peace and help each other.

The architecture fits the Dutch village setting of Boxmeer and breathes a Braband’s sphere, with a smattering of the Mediterranean. The garden meeting place is at the heart of the housing project.

Olthaar Ontwerpen, as adviser for the project as a whole and meeting place designer, contributed full-heartedly to a project for people who want a sustainable lifestyle and living place.
 



Location

Client

private

Handing over

2007

Project type

exterior and interior new building

Surface

< 100 m2

Theme

Yield

Collaboration

Suppliers

Applications