monumental (office) villa protected against demolishing

 
 

The Charity Home Care Breda [Stichting Thuiszorg Breda] has, alongside its headquarters, many more regional offices in the city and surrounds, in order to supply support for its employees in the field. Olthaar Ontwerpen has, in helping transform the organisation according to the Veldhoen + Company model, translated a listed building into a modern work place, while respecting and retaining the quality of the listed building itself.

The office, primarily constructed as a villa, is a listed building situated in a park. An important demand was for the villa to remain a listed building. The premises has kept its authentic atmosphere, and yet, with regards to the working conditions, fully meets all the demands and Veldhoen + Company’s principles of “The New Way of Working.”

The degree of occupation has been noticeably raised and now it is possible to conform to the place and time constraints of work. Both individual and common work areas were created, in which team activities may also take place.

Walls and frames are fully isolated and the complete climate control system was re-modernised, and integrated in a spatial element, which also accommodates the lighting system and documents. The basic lighting consists of indirect light, while in the mobility areas direct lighting is provided, and the lighting at the work place levels is adjustable to suit personal needs.



Location

Client

private

Handing over

2001

Project type

interior existing building

Surface

500-1,000 m2

Theme

Interactive

Collaboration

Suppliers

Applications