Open Source Office Prijsvraag

 
2011-12-12

Wij zien de toekomst in flexibel bouwen, demontabel bouwen met open source ontwerpen en ketenintegratie. Het doel van de Open Source Office competitie is een ontwerp voor een duurzaam en flexibel kantoor. En belangrijker nog is de co-creatie tijdens de competitie en het beschikbaar maken van de ontwerpen na afloop van de wedstrijd, zodat ze voor iedereen te gebruiken en te verbeteren zijn.

Doe mee aan de competitie en maak met jouw ontwerp voor een nieuw kantoor kans op een betaalde opdracht van minimaal € 50.000,-! De andere teams vier deelnemende teams die een ontwerp hebben ingediend en niet de hoofdprijs winnen, ontvangen een vergoeding van € 2.000,-.


Competitieverloop
Tot 31 januari 2012 kunnen teams zich aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd. De teams zijn idealiter multidisciplinair met naast architecten ook met andere disciplines, bijvoorbeeld installatieadviseurs, bouwfysici en constructeurs. Na aanmelding selecteert Open Source Office vijf teams voor de competitie.
In februari wordt de selectie van de 5 teams bekend gemaakt. De competitie begint met een pressure cooker van anderhalve dag op 9 en 10 maart, waarbij de geselecteerde ontwerpteams samen met relevante stakeholders (inclusief de gebruikers) de eerste ideeën ontwikkelen. De conclusies van deze pressure cooker worden gedeeld op deze website. Hierna hebben te teams tot 28 april de tijd om hun ontwerp uit te werken en ideeën via deze website te toetsen.

Jury en winnaar
Een professionele jury beoordeelt de ontwerpen en benoemt de winnaar. Het winnende team krijgt een betaalde opdracht van minimaal € 50.000,- in ontwikkeling van het kantoor. De vier teams die niet winnen ontvangen een vergoeding van € 2.000,-.

De jury bestaat uit:
- Vincent van der Meulen (Initiatiefnemer van Open Source House: www.os-house.org)
- Anne-Marie Rakhorst (SEARCH BV)
- Eric van der Want (wethouder duurzaamheid Hilversum)
- Paul Terlouw (directeur Brakel Interieurgroep)
- Een vertegenwoordiging van de partners 

Over Open Source OfficeWij zien de toekomst in flexibel bouwen, demontabel bouwen met open source ontwerpen en ketenintegratie. Het doel van de Open Source Office competitie is een ontwerp voor een duurzaam en flexibel kantoor. En belangrijker nog is de co-creatie tijdens de competitie en het beschikbaar maken van de ontwerpen na afloop van de wedstrijd, zodat ze voor iedereen te gebruiken en te verbeteren zijn.

voor meer info: http://opensourceoffice.nl/about