duurzaam hotel met congrescentrum en shoppingmall

 

Project

In de hoofdstad van Nigeria, Abuja, wordt in het centrum een plan voor een luxe hotel, appartementen en conferentiecentrum ontwikkeld. Olthaar Ontwerpen is gevraagd een haalbaarheidsstudie te doen en een ontwerp te maken.

Principes

Het concept betreft het ontwerp van een stadspark, waarin op een minimale footprint de gebouwfuncties zijn opgenomen. Comfort en duurzaamheid zijn de belangrijkste uitgangspunten van het hele project. Om beide uitgangspunten te combineren hebben wij ons het doel gesteld een gebouw te ontwerpen dat meer energie en schoon drinkwater opbrengt, dan dat er feitelijk voor het gebouw nodig is.

Methodes

De harde realiteit in deze regio is dat gemiddeld 50% van het elektrisch vermogen opgaat aan airco-installaties. Volgens het duurzaamheidsprincipe willen we het energieverbruik beperken. Het comfort moet echter op peil blijven of zelfs verbeteren. Hiervoor gaan we de energie- en waterproductie bevorderen door gebruik te maken van de volgende methodes:

 

  • richting van het gebouw
  • zoninval
  • daglichttoetreding
  • kerndeelactivering
  • warmte-koude opslag
  • warmtewisseling
  • slimme koelsystemen
  • zonnepanelen
  • duurzame energiegeneratoren
  • natuurlijke ventilatie met CO2-meting
  • wateropslag en waterfiltering inclusief grijswatersysteem



Luxe en comfortabele indeling


Het principe comfort komt, naast een prettige beleving van het binnenmilieu, ook terug in de luxe uitstraling van het gebouw. Om de luxe ervaring te bevorderen kunnen de gasten overdekt in het gebouw parkeren. De receptie is halverwege de hoogbouw gepland, met uitzicht over de hele stad en omgeving. De kamers zijn royaal tot zeer groot. Een deel van de appartementen zijn dubbellaags met eigen buitenruimte voor optimaal comfort.

Op het dak van de toren is een luxe restaurant, zwembad en dakpark gepland. De gehele toren is aan de noord-oost zijde voorzien van een vide met uitzicht op de presidentiële paleizen en het financial district. Naast het conferentiecentrum komt een winkelcentrum met een overdekte parking. Veel aandacht zal uitgaan naar veiligheid en privacy, omdat het project met name bedoeld is voor zakenmensen, diplomaten en regeringsleiders

Het doel is een sfeer te creëren die recht doet aan de locatie, de trots van het land en de mondiale denk- en leefwijzen van verschillende culturen en bezoekers. De beleving van de bezoekers staat hierbij centraal.

Om onze ambities te kunnen realiseren neemt een internationaal team van adviseurs deel aan het project. Alle teamleden onderschrijven het streven naar maximale duurzaamheid en comfort.



Locatie

Opdrachtgever

particulier

Oplevering

2013

Project soort

exterieur en interieur nieuwbouw

Oppervlak

25.000-50.000 m2

Thema

Opbrengend

Samenwerking

Leveranciers

Toepassingen