GB4All

 
 

Duurzame Architectuur

een autonoom en zelfvoorzienend gebouwsysteem

Voor landen met regio’s met behoefte aan elementaire huisvesting ontwikkelen we een betaalbaar en zelfvoorzienend gebouwensysteem. Het is de bedoeling dat zowel het gebouw als de installatie, zelf voorziet in meerdere functies zoals groene energie en schoon drinkwater.

Voorbeelden van toepassingen om dit doel te bereiken: 

  • Zonnecellen leveren energie voor koeling, koken, licht, apparatuur zoals TV en wasautomaat, filters en pompen
  • Retourwarmte van de apparatuur en de zonnepanelen leveren warm tapwater
  • Mini-biogasinstallatie produceert gas om te koken en eventueel verlichting
  • Watergenerator condenseert drinkwater uit buitenlucht
  • Watertank slaat spoelwater op voor toiletspoeling, douchewater en water voor de wasmachine

 Realisering

Ter plaatse wordt de bouwgrond voorbereid met wateropslag, septic- en bezinktank, kelder, fundatie en terrassen. Op de fundatie wordt een modulair gebouwensysteem geplaatst, waarvan de basisunit voorziet in modern sanitair, keuken en slaapruimte. De septictank wordt ingericht als mini-biogasinstallatie en de wateropslag wordt voorzien van pomp en filters.

De basisunit kan in horizontale en vertikale richting modulair worden uitgebreid met functie-units. De combinatie van units wordt voorzien van een dakwateropslag en tropendak. Het tropendak is verder voorzien van gekoelde zonnepanelen.

Functies

De functies van de combinatie van units kunnen zijn: wonen, retail, school, ziekenhuis, business, zorg & opvang, technisch en agrarisch.Locatie