tv-studiosfeer vertaald naar redactiekantoren

 

bedrijfsgebouw met identiteit

In de ruimtes van de redactiefaciliteiten van de NOS-studio’s heerste een anonieme kantoorsfeer van scheidingswanden, systeemplafonds, gesloten kantoorcellen, lange gangen en een anonieme sfeer.

In voorbereiding op de nieuwbouw hebben wij in het bestaande gebouw een pilot ontworpen en gerealiseerd voor de herinriching van het bestaande gebouw, welke deel zal uitmaken van de nieuwbouw.

Om de mensen, die bij de NOS werken, meer gevoel te bieden bij het product wat zij maken, tv-programma’s, hebben wij de sfeerthema’s ’ambacht’, ’fabriek’ en ’theater’ vertaald naar ruimtelijke elementen, zoals het verwijderen van de systeeemplafonds (waardoor de installatie weer zichtbaar werd), het openen van de gesloten kantoorcellen (door het plaatsen van glaswanden met grote taatsdeuren), het tonen van hun activiteiten in publieksruimten (door werkende tv’s en radio’s op concoles te plaatsen) en het plaatsen van informele ontmoetingsplaatsen (waar ook wat gegeten en gedronken kon worden).



Locatie

Opdrachtgever

particulier

Oplevering

1999

Project soort

interieur bestaande bouw

Oppervlak

1.000-5.000 m2

Thema

Interactief

Samenwerking

Leveranciers

Toepassingen